12/08/2009

Designing a Business Card- Kartvizit Tasarımı





I have designed a business card for me and my mom's shop matching with the color and font of the shop's banner. And I put photos of some items from my shop on the back of the card.

So I had an image of how I would like it. I wanted the original logo of the website to be on the left corner-that way I thought it would look more professional- like the name of the company :-)Under it writes my shop's name- see the lemon among? it is for the letter "o". Because it means lemon green :-)) I would like to thank my dear friend Melih for this cutest idea.

In the middle writes our names, and website address. And above writes our motto.

You can freely use the same format to design yours!

Annem ve benim dükkanımız için bir kartvizit tasarladım. Kartın renk olarak ismimizle uyumlu şekilde limon yeşili renginde olmasını ve font olarak da yine bannerdaki fonttan olmasını özellikle istedim. Bu arada bannerımızı hazırlayan arkadaşım Melih'e buradan tekrar teşekkür ediyorum. Çok içime sinen ve çok sevimli bir banner yaptı benim için. "Limon"daki o harfi yerine limon koymuş olmasına ise diyecek söz bulamıyorum :-)) Daha şirin olamazdı. Tabi ben bunları aynen kartvizitte de kullanmak istedim.

Sol üstte sitenin orijinal logosunu koydum. Sanki böyle daha profesyonel görünüyor-şirket ismi gibi :-)

Ortada annem ve benim isimlerimiz, altta ise dükkan sloganımız (bannerımızda da aynı şekilde yazıyor)

Kartın arkasına ise bazı ürünlerin fotoğraflarını koydum.

Kadıköy'de 100 tanesini 40 TL'ya bastılar. Biraz tuzlu mu oldu bilmiyorum?! :) Araştırılarak daha ucuzu bulunabilir belki. Ama ben sonuçtan çok memnunum. Özellikle ürün fotoğraflarının kalitesinde hiçbir bozulma yok-ki en çok ondan endişe ediyordum.


And this is the back. I picked my favorite items of both of us! :)

Bu da kartın arka yüzü. Annemin ve benim en sevdiğim işlerimizden seçtim. :)

3 comments:

  1. Süper olmuş :)) çok iyi bir fikir paylaştığınız içinde ayrıca teşekkürler.
    takı'm /takim.pasaj.com

    ReplyDelete
  2. çok beğendim
    çok güzel olmuş
    evet biraz pahalı olmuş ama
    ben bayıldım

    blacktea /mine

    ReplyDelete
  3. baya pahalı bastırmışsın ben 1000 adet 9 tl ye kartlarımı 1000 adet 50 tl magnetlerini bastırdım... seni takibe alıyorum banada beklerim....

    ReplyDelete